Αθλητικά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στις 20:30 η τελετή έναρξης

Οι αθλητές-τριες θα «παρελάσουν» με σκάφη, διαπλέοντας τον Σηκουάνα για να καταλήξουν στο Τροκαντερό,

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχουμε μία εντελώς διαφορετική τελετή έναρξης με αρκετή πρωτοτυπία. Οι Γάλλοι ευελπιστούν να μείνουν στην ιστορία, γιορτάζοντας φέτος τα 100 χρόνια από την πρώτη φορά που ανέλαβαν τους σύγχρονους αγώνες της καλοκαιρινής Ολυμπιάδας. Όσα θα συμβούν απόψε το βράδυ κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά μερικές πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει. Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει πως μεταξύ άλλων οι αθλητές-τριες θα «παρελάσουν» με σκάφη, διαπλέοντας τον Σηκουάνα για να καταλήξουν στο Τροκαντερό, απέναντι δηλαδή από τον Πύργο του Άιφελ.
Μεγάλο μυστήριο αποτελεί το όνομα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου και τον τρόπο που θα φτάσει από τον Σηκουάνα στο κεντρικό στάδιο για να ανάψει τη φλόγα. Είναι η κορυφαία στιγμή για κάθε τελετή έναρξης.
Περισσότεροι από 10.000 αθλητές, δεκάδες πολιτικά πρόσωπα με παγκόσμια επιρροή και χιλιάδες καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος σε μία πολύωρη τελετή που θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.
45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι επί ποδός. Σε επιφυλακή και ο στρατός. Αναμένονται πάνω από 300.000 θεατές. Τα εισιτήρια έχουν πωληθεί έως και 2.700 ευρώ στις όχθες του ποταμού!
Παράλληλα θα βλέπουμε δρώμενα σε όλο το Παρίσι. Από τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, το μουσείο του Λούβρου, τη Notre Dame που θα συμπληρώσουν το οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Εκατοντάδες χορευτές, ηθοποιοί και Γάλλοι τραγουδιστές, θα δώσουν το παρών σε διαφορετικά projects στην πόλη, λίγο πριν δούμε τα όσα θα συμβούν και στον ποταμό. Όλα γύρω από τον αθλητισμό και την ιστορία της Γαλλίας.
Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 20.30 ώρα Ελλάδος (19.30 ώρα Γαλλίας).
Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής θα είναι η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, ενώ όπως πάντα, των ολυμπιακών αποστολών προηγείται η ελληνική – με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – και τελευταία στην πομπή θα είναι η αποστολή της οικοδέσποινας Γαλλίας.
Στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως η Celine Dion θα τραγουδήσει στην τελετή όπως και Lady Gaga. Η πρώτη είχε τραγουδήσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, αλλά φέτος λόγω και του ειδικού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η παρουσία της, είναι σημαντική και συγκινητική.
Η παράσταση χωρίζεται σε 12 διαφορετικά τμήματα, με περίπου 3.000 χορευτές, τραγουδιστές και καλλιτέχνες που έχουν τοποθετηθεί στις δύο όχθες του ποταμού, στις γέφυρες και στα κοντινά μνημεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button