Τοπικά Νέα

Το 1ο Nηπιαγωγείο Γαργαλιάνων συμμετέχει στο eTwinning πρόγραμμα “Code name: Poseidon-Save the sea”

Τη Δευτέρα 26-2-2024, το 1ο Nηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει, μέσω της πλατφόρμας webex, όλους τους συνεργάτες του από το etwinning  πρόγραμμα «Code name: Poseidon – Save the sea».

Οι εκπαιδευτικοί του, οι κυρίες Πετροπούλου Μαρία Αγγελική, Σκουτέρη Παναγιώτα και Αλεξιάδου Ζωή μαζί με τους μαθητές τους, είχαν τη χαρά να συναντηθούν διαδικτυακά με τους εταίρους τους αλλά και με τους εκπροσώπους της Helmepa Junior σε μία παρουσίαση – συζήτηση σχετικά με τη θάλασσα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τις απερίσκεπτες ανθρώπινες ενέργειες.

Στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό e twinning πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και από την Πολωνία, την Τουρκία και την Ιταλία. Μέσα απ’ αυτό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να δράσουν οικολογικά, να πειραματιστούν, να γνωρίσουν σημαντικά ελληνικά ναυάγια και αρχαίους θησαυρούς κι όλα αυτά με «άρωμα» ελληνικής μυθολογίας. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων υπήρξε συνεργασία με τη Helmepa Junior ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν έγκυρα για το μεγάλο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, αυτού του παγκόσμιου φαινομένου που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλου του πλανήτη.

Όλοι οι εταίροι, εντός και εκτός Ελλάδας, συναντήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Zoom με τον κύριο  Καζά Δημήτρη και τη δρ. Βάλια Αυγουστίδη. Ύστερα από τους αρχικούς χαιρετισμούς των εκπροσώπων της Helmepa Junior, χωρίστηκαν ώστε η παρουσίαση να γίνει, ταυτόχρονα, τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά. Την ελληνική παρουσίαση «φιλοξένησε» το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων. Ο κύριος Καζάς έδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες στα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό και υπήρξε έντονη διάθεση για συμμετοχή στη συζήτηση αλλά και έντονο ενδιαφέρον ν’ ακούσουν τις απόψεις των φίλων και συνεργατών τους.

Έδωσαν υπόσχεση ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε η αγαπημένη τους θάλασσα να σταματήσει να κινδυνεύει και να είναι για πάντα καθαρή και φιλόξενη. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και η συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους προγράμματα που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και την οικολογική συνείδηση κάνει το μέλλον να φαντάζει πολύ ευοίωνο.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button