Ένα ξαφνικό μπουρίνι που σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ της Παρασκευής στην παραλιακή ζώνη της Γιάλοβας έφερε τα… πάνω στα καταστήματα της περιοχής.
Οι υπάλληλοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να σώσουν οτιδήποτε αν…. σώζεται, αλλά το μπουρίνι τελικά ήταν αρκετά δυνατό και «σήκωσε» ομπρέλες, καρέκλες και τραπέζια.
Δείτε εικόνες και βίντεο:
“Θα βρέξει δίς!! Θα βρέξει δίς!! Θα βρέξει δίς!!”
“Θα βρέξει δις” ωρύονταν οι δημοσιογράφοι στα κανάλια, πριν από λίγους μόνο μήνες. “Θα βρέξει δίς!!” κραύγαζαν τα οικονομικά επιτελεία στα δελτία των ειδήσεων, στον ΣΚΑΙ και στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Μάλιστα, τα είχαν ήδη υπολογίσει τα δίς που θα πέσουν σαν τις σταγόνες τις βροχής, περίπου στα 72 δις ευρώ. Ήταν, δε, τόσο σίγουρα, τα οικονομικά επιτελεία των μεγαλοδημοσιογράφων στα δελτία ειδήσεων, για την “καταιγίδα των δις”, που σε έβαζαν σε σκέψεις (για το που θα πάνε τα λεφτά … προφανώς). Επίσης, στα κανάλια, είχαν πάνω κάτω πει πως θα γίνουν και εκλογές, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποιά κυβέρνηση θα μοιράσει τα δις…
Τώρα, εγώ είχα αναρωτηθεί τόσες φορές σε σχόλια στο gargalianoionline κατά πόσο όντως θα “βρέξει δις”. Ακόμη και όταν στην αρχή του προηγούμενου φθινοπώρου ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας είχε δηλώσει στο CNN πως “ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευθεί ακόμη από τα προσυμφωνηθέντα”. Βέβαια, στα δελτία ειδήσεων των μεγαλοδημοσιογράφων δεν καταλάβαιναν τίποτα. “Θα βρέξει δίς” και “θα μας πληρώνουν και από πάνω για να μας δανείζουν”. Αυτά ακούγαμε μέχρι και πριν από κάποιους μήνες στα δελτία των ειδήσεων.
Σήμερα, αναρωτιέμαι πόσοι τελικά βράχηκαν από την καταιγίδα των δις. Κατακλυσμός.
Τα επιτόκια (άκουσα εχθές) για τον δανεισμό της Ελλάδος έχουν ξεπεράσει το 4% (είναι που θα μας πλήρωναν για να μας δανείζουν…). Ο πληθωρισμός είναι σχεδόν ανεξέλεγκτος. Κερδοσκοπία, καιροσκοπισμός, μια αυτοκτονική εθνικη ενεργειακή πολιτική η οποία δεν είχε προβλέψει το ρίσκο των διεθνών συγκυριών (αν είναι ποτέ δυνατόν!!!) διαρκείς στρεβλώσεις και μποτιλιαρίσματα της αγοράς (βλέπε, για παράδειγμα, το ανεξελεγκτο κόστος των τέστ του κορωνοϊού εν μέσω πανδημίας), μηδενική πολιτική και σχεδιασμός όσον αφορά στην παραγωγή, μία κυβέρνηση για την οποία (κάτι που το είχα αναφέρει από την πρώτη μέρα) φαίνεται να έχει κολλήσει η βελόνα στο μοντέλο ανάπτυξης των τριτοκοσμικών οικονομιών οι οποίες παρακαλάνε για άμεσες ξένες επενδύσεις (direct foreign investment), και μια φιλοσοφία η οποία τελικά καταλήγει στην ακόμη βαθύτερη εδραίωση και κυριαρχία ολιγοπωλίων, μονοπωλίων, και ολιγαρχιών. Όχι, δεν αυτός ο φιλελευθερισμός. Όχι δεν είναι αυτή η εκδημοκρατικοποίηση της οικονομίας. Και όχι, δεν φταίει για τα πάντα η σύγκρουση στην Ουκρανία, ό,τι και να λέει η κυβέρνηση και τα κανάλια.
ΤΖΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ…
ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ..