Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Τα τρακτέρ “μπήκαν” στην Καλαμάτα

Γενικεύονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μεσσηνία

Στη πόλη της Καλαμάτας με τα τρακτέρ τους μπήκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου αγρότες απ’ όλη τη Μεσσηνία. Οι αγρότες αποχώρησαν από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας περίπου μια ώρα αργότερα.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων τη μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση της τιμής του ρεύματος, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους (πχ κορινθιακή σταφίδα) και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος. Καθιστούν το επάγγελμα του αγρότη μη βιώσιμο, αποτρεπτικό για τους νέους, ενισχύουν την επισιτιστική κρίση και επιτείνουν την ερήμωση των αγροτικών περιοχών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button