Τοπικά Νέα

Ενημέρωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο Δωρίου από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών

Ενημέρωση πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο Δωρίου πραγματοποίησε η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών στην αρχή της εβδομάδας, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε καθημερινά προβλήματα υγείας, καθώς και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Επίσης είχαν τη δυνατότητα εκτός από την παρακολούθηση της ενημέρωσης να κάνουν ερωτήσεις στον διασώστη και εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ Φιλιατρών Γεώργιο Ηλιόπουλο. Παράλληλα ενημερώθηκαν και για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ ως μοναδικού δημόσιου φορέα επείγουσας παροχής πρώτων βοηθειών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόσφατα στη Δημοτική Ενότητα Δωρίου έγινε δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή από την οικογένεια Ανδρούτσου εις μνήμην Γεωργίου Ανδρούτσου και θα προγραμματιστεί πλήρης εκπαίδευση για τους κατοίκους της περιοχής το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button